6 tips voor het aanschaffen van kunstgras

Geld is niet de enige overweging als het gaat om het kiezen van kunstgras. Er zijn meerdere andere factoren waarover nagedacht moet worden voordat u een kunstgrassoort koopt dat de komende jaren in jouw tuin moet liggen. Kunstgras blijft immers een grote investering. In deze blog geven we je 6 tips voordat je kiest welk kunstgras jouw tuin gaat versieren.

Tip 1: Gebruik

Hoe vaak wordt uw nieuwe kunstgras gebruikt? Hoeveel voetstappen zullen elke dag het kunstgras betreden? Het eventueel intensieve gebruik is een belangrijke overweging voordat u een bepaald kunstgras kiest. Wanneer u kiest voor een kunstgras dat niet geschikt is voor zwaar gebruik, dan zal de investering snel verslijten.

Wanneer de kinderen graag buitenspelen en de huisdieren meerdere keren per dag lekker in de zon willen rennen, dan adviseren wij te kiezen voor een duurzame kunstgrasmat. Kunstgras Virgil is bijvoorbeeld een type kunstgras dat ideaal is voor intensief gebruik

Tip 2: Productkwaliteit

Kwaliteitskunstgras wordt gemaakt van polypropyleen, polyamide, polyethyleen garens of een mengsel van alle drie. Al onze kunstgrassen zijn gemaakt van 1 van deze materialen. Kunstgrassen van hoge kwaliteit zijn vaak standvastig in kleur en hebben goed gestikte sprietjes. Kunstgras van een hoge kwaliteit is vaak duurder in aanschaf. Echter bespaar je op de lange termijn geld omdat het langer mooi blijft en langer mee gaat. Kunstgras-Online heeft enkel kunstgrassen in haar assortiment waar zij zelf achter staan. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. 

Om er zeker van te zijn dat je kwaliteit koopt, bieden wij gratis samples aan. Omdat het om een behoorlijke investering gaat, is het terecht dat je het kunstgras eerst wil voelen. Bestel hier kunstgras stalen om het kunstgras te raken alvorens u een aankoopbeslissing neemt.

Tip 3: Poolhoogte

De verschillende soorten kunstgras hebben ook veschillende poolhoogtes. Een poolhoogte is de lengte van de spriet. Wees voorzichtig bij het kiezen van kunstgras met een hoge poolhoogte. In het begin heeft het een luxueuze uitstraling. Na verloop van tijd zullen de sprieten echte voorover buigen, waardoor jouw tuin er snel plat uitziet. Om dit weer recht te krijgen, moet je met een bezem over het kunstgras vegen. 

Tip 4: Gewicht en dichtheid

Hoe hoger de kwaliteit van het kunstgras, hoe meer het kunstgras weegt. Voor het plaatsen van het kunstgras zal dit geen rol spelen. Bij het plaatsen van kunstgras op hoogte, bijvoorbeeld een dakterras, is het verstandig om de dragende werking van de structuur te controleren. 

Ook de dichtheid van het kunstgras speelt een rol bij de prijs. Een kunstgras met een hogere dichtheid is over het algemeen duurzamer, maar ook duurder. Hoe meer steken, hoe dichter het kunstgras. 

Tip 5 : Kleur

Kleur is een belangrijke factor voor het kiezen van kunstgras. Het is erg verleidelijk om te kiezen voor een type kunstgras dat enkel groen is. Wees daar voorzichtig mee. Eenmaal gelegd zal je van een koude kermis thuis komen. Knalgroene kunstgrassen zijn vaak goedkoop en op de lange termijn is de kans groot op duurzaamheidsproblemen. 

Wij hebben kunstgrassen in allerlei verschillende kleuren. Voorbeelden zijn olijfgroen, donkergroen en bruine tinten. Een combinatie hiervan zal resulteren in een natuurlijke uitstraling. Hierdoor zal jouw tuin een natuurlijke look krijgen.

Tip 6: Onderhoud

Er is een eenvoudige vuistregel wat betreft het onderhoud. Hoe duurder het kunstgras, hoe minder onderhoud. Dit is belangrijk om te onthouden bij het maken van een keuze. Andere factoren zijn ook het overwegen waard. Is er bijvoorbeeld een grote mogelijkheid dat er veel vuil op het kunstgras valt? Doordat er bijvoorbeeld bomen rondom jouw tuin staan? Dan moeten die items allereerst verwijderd worden, maar moet het kunstgras ook duurzaam genoeg zijn om daar mee om te kunnen gaan.

Maak een duurzame keuze bij Kunstgras-Online

Al deze tips kunnen jouw keuze voor een bepaald type kunstgras beïnvloeden. Onze experts zijn er om jou te helpen bij de keuze. Het kiezen van een bepaald type kunstgras is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Door alle overwegingen, verschillende types, prijsklassen, kan het enorm lastig zijn om een keuze voor kunstgras te maken. Neem contact op met Kunstgras-online om dit bespreekbaar te maken. Onze experts helpen je graag verder. 

Wij snappen uiteraard dat je het kunstgras ook eerst wil voelen voordat je het aanschaft. Wij bieden gratis de mogelijkheid om een stalen pakket aan te vragen. Dit zijn stalen van A4 formaat. Deze stalen helpen u bij het maken van het vinden van een oplossing voor jouw tuin. Vraag hier een stalen pakket aan!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *