Kunstgras als ondergrond speeltoestellen

Kunstgras als ondergrond

Kunstgras op de camping

Tuin ideeën met kunstgras

Kunstgras op Stabilisé plaatsen

Kunstgras op Stabilisé

Een veel voorkomende vraag is of kunstgras goed op stabilisé geplaatst kan worden. Met name in België is stabilisé een populaire ondergrond om kunstgras op te plaatsen. Vandaag gaan we hier dieper op in waar je op moet letten.

Wat is stabilisé?

Stabilisé is een ondergrond gemaakt van een mengsel tussen zand, cement en water. Het is een stevig fundament voor bijvoorbeeld kunstgras dat goed waterdoorlatend blijft. Stabilisé bestaat grotendeels uit zand. Per kubieke meter zand wordt zo’n 150 kilo cement toegevoegd. Wanneer er teveel cement wordt toegevoegd wordt de stabilisé minder waterdoorlatend. Stabilisé zie je ook vaak als opvulmiddel rondom zwembaden.

Kunstgras op stabilisé 

Zodra de stabilisé gereed is kan het kunstgras geplaatst worden. Het is belangrijk dat de stabilisé goed schoon is. Er mogen geen vuilresten meer liggen. Een drukverdeeldoek leggen op stabilisé is niet persé nodig. Dit komt omdat de ondergrond al erg stabiel is. Toch kan het geen kwaad om toch een drukverdeeldoek te leggen. Dit voorkomt namelijk dat er onkruid door het kunstgras heen gaat groeien.

Heeft u een breder stuk dan 4 meter? Dan bent u ook zelfklevend lijmband nodig. Kunstgras wordt altijd geleverd in een breedte van 2 of 4 meter. Met het zelfklevende lijmband kunt u de verschillende kunstgrasrollen aan elkaar bevestigen. 

Kunstgras op stabilisé bevestigen

Er zijn meerdere manieren om het kunstgras op stabilisé te bevestigen. Doordat de ondergrond inmiddels hard is, lukt het niet meer om dit te doen met onze kunstgrashaken. Wij adviseren het kunstgras te bevestigen met onze kunstgraskit. Een andere goede mogelijkheid is om te werken met een houten afrastering. Zo blijft het kunstgras goed op haar plek liggen en kun je het eventueel vastschroeven. 

Kunstgras voor op stabilisé kopen?

Wil je kunstgras voor op stabilisé kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al ons kunstgras voor in de tuin zijn ook geschikt om op stabilisé te leggen. Heb je hier vragen over of ben je advies nodig? Neem dan even contact met ons op!

Kwaliteit Kunstgras

Kunstgras Schutting

Kunstgras tegen de schutting

Kunstgras tegen de schutting

Kunstgras tegen de schutting is een geweldige oplossing om je tuin een nog groenere look te geven. Kunstgras als afrastering voor de tuin is niet alleen erg sierlijk, het zorgt er ook voor dat jouw tuin een stuk ruimer lijkt. Kunstgras tegen de schutting aan is dan ook 1 van de tuintrends voor de komende zomer.

Kunstgras SchuttingKunstgras als afrastering zorgt voor een sierlijke tuin

Kunstgras als afrastering zorgt voor een ontzettend sierlijke tuin. Ben je helemaal klaar met die saaie schutting? Kunstgras is een ontzettend duurzame oplossing en vergt geen onderhoud. Daarnaast behoudt het kunstgras van kunstgras-online haar kleur voor minimaal 8 jaar. Dat wil zeggen dat je zowel in de zomer- als wintermaanden kunt genieten van een heerlijke groene tuin. Het kunstgras als afrastering zorgt ook nog eens voor een geluidswand. Dat betekent dat je in de zomermaanden extra lang in de tuin kan zitten zonder dat de buren aan de bel trekken.

Kunstgras bevestigen tegen de schutting

Kunstgras bevestigen aan de schutting is eenvoudiger dan het lijkt. Het kan namelijk gewoon vast geschroefd worden aan het hout. Onze experts adviseren voor een lichtgewicht te kiezen aan de muur zodat het nog makkelijk wordt om het kunstgras te bevestigen aan de afrastering. Doordat het tuftdoek van onze kunstgrassen stevig zijn is het mogelijk om het kunstgras vast te schroeven. Het mosdraad en kunstgras zal over de schroef heen vallen, waardoor de schroef niet zichtbaar zal zijn. Een andere manier van kunstgras vastmaken aan de schutting door het vast te nieten in het hout. Ook hierbij zullen de nietjes in het kunstgras verdwijnen.

Kunstgras kantoorKunstgras aan de muur op kantoor

Kunstgras hoeft niet persé buiten geplaatst worden. Het kan ook prima binnen aan de muur worden geplaatst. Groen zorgt voor een rustgevend effect waardoor het ook erg geschikt is voor aan de muur in bijvoorbeeld op kantoor. Wilt u graag een levendig kantoor? Dan is kunstgras de ideale oplossing! Het rustgevende effect van kunstgras aan de muur zorgt voor creatieve ideeën die jouw werkprestaties kunnen verbeteren.

Kunstgras Green Wall is de trend voor komende zomer

De green wall van kunstgras is de zomertrend van komend jaar. Want hoe saai is het om de hele zomer tegen beton of hout aan te kijken? Met de green wall maak je je tuin extra levendig. Het zorgt voor extra ruimte in de tuin en daarbij hoef je de schutting planken niet weer opnieuw in de verf te zetten. Laat de green wall daarnaast doorlopen in het gazon. Dat zorgt voor een nog mooier effect waarbij je de tuin als een echt geheel maakt. Benieuwd welke kunstgrassen geschikt zijn voor de green wall? Bekijk nu onze kunstgras voor in de tuin of laat je adviseren door 1 van onze experts!

Drukverdeeldoek kunstgras

Welke ondergrond is geschikt voor kunstgras?

Welke ondergronden zijn geschikt voor kunstgras?

Er zijn meerdere ondergronden geschikt voor kunstgras. Kunstgras kan vrijwel op elke ondergrond gelegd worden, maar het proces gaat niet voor elke ondergrond hetzelfde. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de stevigheid van de ondergrond en of de ondergrond wel egaal is. Lees hier welke ondergronden geschikt zijn voor kunstgras.

Aarde als ondergrond voor kunstgras

Uiteraard beginnen we met de ondergrond waar kunstgras het vaakste op gelegd wordt. Kunstgras wordt het vaakst in de tuin gelegd. Net als bij een gewone straat, kan het kunstgras niet rechtstreeks op de grond gelegd worden. Op de grond moet altijd een goede fundering gelegd wordt van zand. Zand zorgt ervoor dat de grond niet zal verzakken waardoor kunstgras egaal blijft liggen. Daarnaast groeit er onkuid in grond, niet in het zand. Zand zorgt ook voor een goede waterafvoer.

Je moet de grond 10 á 15 centimeter afgraven om het vervolgens te vullen met bij voorkeur kwartszand. Met kwartszand maak je een zandbed waar vervolgens het stabilisatiedoek op gelegd kan worden. Vervolgens kan op het stabilisatiedoek het kunstgras gelegd worden. Het kunstgras kan vervolgens vastgezet worden met onze kunstgrashaken die in de grond gestoken kunnen worden.

Betonnen ondergrond bij kunstgras

Beton kan ook erg goed als ondergrond dienen bij kunstgras. Kunstgras wordt regelmatig op een balkon gelegd, waarvan beton als ondergrond dient. Voordat je kunstgras op beton kan leggen, is het goed om te kijken of de waterafvoer goed is. Kunstgras loopt normaal gesproken via de gaatjes in het tuftdoek de grond in. Op beton is het zaak dat het water ook weg kan middels een regenbuis bijvoorbeeld.

Bij kunstgras op beton hoeft u geen rekening te houden met het drukverdeeldoek. Dit is normaal gesproken niet nodig, tenzij het betonoppervlak niet geheel egaal is. Kunstgras op beton kunt u vastmaken met onze kunstgraskit of middels dubbelzijdige kunstgrastape. Meer weten over kunstgras op beton? Lees hier alles over kunstgras op beton.

Kunstgras op een houten ondergrond

Kunstgras is ook eenvoudig te leggen op een houten ondergrond, bijvoorbeeld een terras. In het verleden zijn er vaak houten terrasjes aangelegd in tuinen. Een houten terras kan uitstekend dienen als ondergrond voor kunstgras. Hiervoor hoef je het hout niet te verwijderen, tenzij het hout in erg slechte staat is.

Voordat je het kunstgras gaat leggen is het nodig om het hout goed schoon te vegen. Dit zorgt voor een langere levensduur van het kunstgras. Vervolgens rol je een drukverdeeldoek uit over de houten ondergrond. Je wil namelijk voorkomen dat de spleten in het hout terugkomen in het kunstgras. Het drukverdeeldoek maak je met dubbelzijdige tape vast aan de houten vlonders.

Vervolgens is het tijd om het kunstgras uit te rollen over het drukverdeeldoek. Laat het kunstgras een paar uur liggen om even zijn plek te vinden. Wordt het kunstgras intensief gebruikt? Maak dan het kunstgras vast aan de ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld door haken in de grond te slaan, maar ook weer met dubbelzijdig tape of kit.

Kunstgras voor op hout bestellen? Bekijk hier welke kunstgrassen geschikt zijn voor op bijvoorbeeld een houten terras.

Kunstgras op een stenen ondergrond

Wat ook vaak voorkomt is dat er stenen of tegels in de tuin liggen die als ondergrond gebruikt worden voor kunstgras. Dit is ook geen enkel probleem. Hierbij is het net als bij hout handig om goed te kijken naar de ruimte tussen de tegels. Zitten hier grote voegen in? Vul deze dan goed op met kwartszand.

Ook moet je kijken of de stenen of tegels wel egaal liggen. Wanneer dit niet egaal ligt, zie je dit terug in het kunstgras. Het kan dus handiger zijn om de tegels of stenen in dat geval te verwijderen.

Afhankelijk van de voeg adviseren wij om een drukverdeeldoek te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras langer meegaat en het mooi blijft liggen. Nadat het drukverdeeldoek uitgerold is over de stenen en vastgemaakt is met onze dubbelzijdige tape, kan het kunstgas uitgerold worden. Het kunstgras kun je vastmaken met dubbelzijdig tape, maar ook met kunstgras kit of eventueel met haken wanneer dit in het kwartszand geplaatst kan worden. Lees hier nog veel meer over kunstgras op tegels.

Kunstgras voor op de juiste ondergrond bestellen?

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn welk kunstgras het beste bij welke ondergrond past. Wij hebben onze kunstgrassen in gedeeld op verschillende ondergronden. Zo hebben wij kunstgras voor in de tuin, kunstgras geschikt voor op het balkon en kunstgas voor op het terras.

Balkon inrichting voor de zomer

Ben jij aan het zoeken naar de ideale balkon inrichting voor komende zomer? Wil jij de lange zomerdagen heerlijk genieten op je balkon omdat je niet zeker weet of je de deur uit kan? 

3 tips voor een balkon inrichting waar je eindeloos kan zitten

Wij geven je 3 tips om jouw balkon inrichting zomerproof te maken. Hierdoor kun je tijdens de zomerdag heerlijk buiten genieten van het weer, terwijl je toch dicht bij huis bent. Daarnaast wil je tot de late uurtjes blijven zitten zodat je het vakantiegevoel in eigen huis hebt. 

Zachte ondergrond zoals kunstgras

Een zachte ondergrond op je balkon voelt erg fijn. Een houten vlonder of beton kan zorgen voor een harde ondergrond waardoor het minder fijn is om met blote voeten overheen te lopen. Kunstgras voelt zacht aan waardoor het heerlijk is om met blote voeten op te lopen. Kunstgras hoeft niet perse groen te zijn. Wij hebben 11 gekleurde kunstgrassen die erg geschikt zijn voor een gezellige balkon inrichting. Deze kunstgrassen kunnen eenvoudig op beton of tegels gelegd worden.

Je balkon inrichten met de leukste meubels

Heb jij je ondergrond uitgekozen? Dan is het tijd om te kiezen voor meubels. Vind je het heerlijk om in de zon te liggen? Kies voor een leuke loungeset. Hiermee kun je pas echt relaxen op je balkon. Je kunt je balkon ook inrichtingen op een goedkopere manier. Door bijvoorbeeld zelf meubels te maken van pallets kun je erg veel geld besparen, maar toch een gezellige plek voor jezelf creëren. 

Decoratie toevoegen om je balkon af te maken

Om de gezelligheid echt in huis te halen moet je het balkon nog even versieren. Je balkon kun je bijvoorbeeld inrichten als tuin met planten en bloemen. Het kan ook erg gezellig zijn om leuke lampjes en kaarsen op het balkon te plaatsen zodat de zomerdagen nog langer kunnen duren dan normaal. Kies de juiste kussen voor op je loungeset en je bent klaar om de zomer in te gaan.  

Bekijk hier de kunstgrassen die geschikt zijn om jouw balkon in te richten.

 

Hoe kun je kunstgras vastmaken?

Hoe kun je kunstgras vastmaken?

Kunstgras kun je vastmaken via verschillende manieren. In deze blog gaan wij alle manieren uitleggen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken hoe u het kunstgras kunt bevestigen. Met het vastmaken van kunstgras wilt u natuurlijk voorkomen dat het kunstgras onder uw voeten wegglijdt. Daarnaast blijft het kunstgras simpelweg strak liggen waardoor het langer meegaat.

Kunstgras vastmaken met behulp van kunstgrashaken

De meest voorkomende manier van het vastzetten van kunstgras is met behulp van kunstgrashaken. Kunstgrashaken plaatst u langs de omtrek van het kunstgras de grond in. Dit doet u nadat het kunstgras op de juiste plek ligt. Onze experts adviseren om een kunstgrashaak om de 100 centimeter in de grond te plaatsen. Onze haken zijn zowel kind- als diervriendelijk en verdwijnt onder de spriet de grond in. 

Kunstgras bevestigen met dubbelzijdig kleefband

Kunstgras bevestigen met dubbelzijdig kleefband is een ander veel gebruikte manier. Het komt vaak voor dat kunstgras op een balkon of op tegels wordt geplaatst. Dan wordt het lastig om kunstgrashaken in de grond te slaan. U kunt het kunstgras dan vastzetten met dubbelzijdig kleefband. Het dubbelzijdige kleefband plaatst u rondom de omtrek. Het kleefband gebruikt u ook wanneer u twee verschillende rollen aan elkaar moet bevestigen. In dat geval komt het kleefband onder de naad te liggen.

Kunstgras vastzetten door middel van kiezelzand

Een andere, maar in onze ogen minder mooie manier van het bevestigen van kunstgras is door zand er op te strooien. Door zand over het kunstgras te strooien wordt het kunstgras bevestigd door het gewicht. Het gewicht behoudt het kunstgras dan op de juiste plek. Wanneer u kiest voor deze manier van bevestigen adviseren onze experts om 5 tot 10 kg kiezelzand per vierkante meter te strooien. Het is daarbij belangrijk dat u het kunstgras na het strooien goed op borstelt om het zand te verdelen.

Kunstgras vastmaken met kit

Het kunstgras van kunstgras-online kunt u ook vastmaken met onze kunstgraskit. U kiest voor kunstgras kit om te voorkomen dat uw kunstgras verschuift of zelf krimpt. Kunstgaas kit is geschikt om het kunstgras vast te lijmen op daken, trappen, stenen, beton, vlonders en zelfs asfalt. Met 1 tube kunstgras lijm kit u ongeveer 8 tot 10 meter vast. Het is belangrijk om het kunstgras helemaal rondom te kitten. Af en toe een klein stukje vrijlaten helpt de kit goed te drogen en uit te harden. U kit dan als het ware in strookjes van een meter en laat vervolgens 5 cm vrij.

Welk kunstgras is makkelijk te bevestigen?

Alle soorten van kunstgras-online.nl zijn te bevestigen middels bovengenoemde accessoires. Zowel onze kunstgrassen voor in de tuin als al onze kunstgras restanten. Wilt u het kunstgras bestellen, maar is het nog niet helemaal duidelijk hoe u het vast kunt maken. Neem dan contact op met 1 van onze experts.

Wat kost kunstgras

Wat kost kunstgras?

Wat kost kunstgras eigenlijk? De belangrijkste factor van de prijs van kunstgras is het materiaal waarvan het gemaakt is. De prijs wordt eigenlijk opgebouwd vanuit de volgende factoren:

  • De lengte en kwaliteit van de grasspriet
  • Het aantal steken, of terwijl het aantal sprieten per m2
  • De look van het gras. Hoe realistisch ziet het eruit?

De kosten per m2 kunstgras kunnen dus erg uiteenlopen. Kunstgras-Online probeert de altijd de best mogelijke prijs te realiseren voor u. Dit doen wij door ons kunstgras in grote getallen te fabriceren en aan te kopen. Door een nauwe samenwerking met onze fabrikant kunnen wij kunstgras aanbieden voor de allerlaagste prijs. Die garantie kunnen wij u geven. Naast de lage prijs staan wij garant voor A-kwaliteit. Doordat al onze kunstgrassen in Nederland geproduceerd worden, kunnen wij garanderen dat wij voldoen aan alle eisen en richtlijnen.

Hoe efficiënter hoe goedkoper het kunstgras

Het kopen van kunstgras gaat altijd in rollen. Een kunstgras rol heeft altijd een breedte van 2 of 4 meter. Het leggen van een recht stuk kunstgras is dus logischerwijs goedkoper dan het leggen van kunstgras met bochten en schuine randen. Dit komt omdat er bij bochten en schuine randen meer in het kunstgras gesneden moet worden, waardoor er meer restafval ontstaat. Door efficiënt met het restafval om te gaan kunt u het op een andere plek opnieuw gebruiken. Door middel van zelfklevend lijmband is het mogelijk om het restafval alsnog aan het overige kunstgras vast te plakken. Zo houdt u de kostprijs per vierkante meter kunstgras laag. 

Kunstgras met bochten en schuine randen

De prijs/kwaliteitsverhouding van kunstgras

De kwaliteit van het kunstgras is dus een belangrijke factor voor het bepalen van de prijs. Zoals eerder genoemd zijn er een aantal factoren waar rekening mee wordt gehouden. Allereerst de lengte van de spriet. Hoe langer de spriet van het kunstgras, hoe zachter en prettiger het kunstgras aanvoelt. Daarnaast ziet een kunstgrasmat met een lange spriet er veel echter uit dan met een korte spriet.

Ook de dichtheid van het kunstgras speelt een rol bij de prijsbepaling. Hoe meer steken het kunstgras heeft, hoe zachter het kunstgras weer aanvoelt. Het aantal sprieten speelt ook weer mee in de looks. Hoe meer sprieten, hoe realistischer het kunstgras oogt.

De lengte en het aantal sprieten bepaald ook weer het gewicht van het kunstgras. Hoe zwaarder het kunstgras is per vierkante meter, hoe beter de kwaliteit ook weer is. Dit ziet u dus ook weer terug in de opbouw van de prijs. Hieronder een vergelijking tussen ons meest populaire type kunstgras en ons goedkoopste soort kunstgras.

Ons meest populaire kunstgras: Kunstgras Frenkie

Kunstgras Frenkie is ons meest populaire kunstgras. Het is een kunstgras met luxe uitstraling. De prijs van dit type kunstgras is momenteel €29,95 per vierkante meter. Deze prijs is opgebouwd uit de volgende kwaliteitskenmerken. De spriet van dit kunstgras heeft een lengte van 42 mm. Ter vergelijking: De grasspriet in de ArenA is doorgaans 26 mm. Het is dus een erg dik type kunstgras. Daarnaast heeft dit type kunstgras een dichtheid van 19950 steken per m2. Deze dichtheid zorgt voor een realistische look met een enorme zachtheid. Het gewicht van dit type kunstgras is 3.015 kg per m2. Een behoorlijk zwaar type dus.

Kunstgras Frenkie

Ons goedkoopste soort kunstgras: Kunstgras Sneijder

Kunstgras Sneijder is ons goedkoopste kunstgras. Dit type is ideaal als instapmodel. Budget kunstgras heeft een spriet van 20 mm. Minder dan de helft ten opzichte van de Frenkie dus. De dichtheid van dit type is 16800 steken per vierkante meter. Ongeveer ⅔ van het aantal sprieten ten opzichte van Frenkie. Het gewicht van dit kunstgras is ook slechts 1.51 kg per m2. De prijs die u betaald voor het Sneijder kunstgras is €14,95 per m2.

Kunstgras Sneijder

Wilt u meer informatie over de prijsopbouw van een bepaald type kunstgras? Neem dan contact met ons op!

Wat kost kunstgras per m2

Onze kunstgrassen in de huidige collectie variëren behoorlijk in prijs. Het goedkoopste soort kunstgras kost €14,95 per m2. De duurste kost €34,95 per m2. Hieronder vindt u een overzicht van al onze kunstgrassen met de daarbij horende kwaliteitskenmerken en prijzen.

 

Kunstgrastype Poolhoogte Aantal sprieten per m2 Totaalgewicht per m2 Prijs per m2
Kunstgras Messi 45 mm 12.600 3.11 kg €34,95
Kunstgras Ronaldo 50 mm 9.135 3.08 kg €32,95
Kunstgras Frenkie 42 mm 19.950 3.015 €29,95
Kunstgras Memphis 38 mm 16.800 2.65 kg €25,95
Kunstgras Virgil 30 mm 14.700 2.2 kg €22,95
Kunstgras Hazard 35 mm 21.000 20.55 kg €19,95
Kunstgras Sneijder 20 mm 16.800 1.510 kg €14,95
Gekleurde kunstgrassen
Kunstgras Antraciet 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Zwart 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Zilver 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Zandkleur 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Wit 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Turquoise 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Roze 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Paars 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Limoen 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Grijs 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99
Kunstgras Bruin 25 mm 18.900 2.272 kg €24,99

Benieuwd welk kunstgras het beste bij uw tuin, terras, balkon of andere toepassing past? Wij sturen gratis stalen op van al onze kunstgrassen die erg geschikt zijn voor in de tuin. Deze stalen hebben een afmeting van 20 x 20 centimeter. Zo krijgt u een goed beeld van de werkelijkheid en kunt u het kunstgras goed aanvoelen.