Kunstgras als ondergrond speeltoestellen

Kunstgras als ondergrond

Tuin ideeën met kunstgras

Kwaliteit Kunstgras

Drukverdeeldoek kunstgras

Welke ondergrond is geschikt voor kunstgras?

Welke ondergronden zijn geschikt voor kunstgras?

Er zijn meerdere ondergronden geschikt voor kunstgras. Kunstgras kan vrijwel op elke ondergrond gelegd worden, maar het proces gaat niet voor elke ondergrond hetzelfde. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de stevigheid van de ondergrond en of de ondergrond wel egaal is. Lees hier welke ondergronden geschikt zijn voor kunstgras.

Aarde als ondergrond voor kunstgras

Uiteraard beginnen we met de ondergrond waar kunstgras het vaakste op gelegd wordt. Over het algemeen wordt kunstgras in de tuin gelegd. Net als bij een gewone straat, kan het kunstgras niet rechtstreeks op de grond gelegd worden. Op de grond moet altijd een goede fundering gelegd wordt van zand. Zand zorgt ervoor dat de grond niet zal verzakken waardoor kunstgras egaal blijft liggen. Daarnaast groeit er onkuid in grond, niet in het zand. Zand zorgt ook voor een goede waterafvoer.

Je moet de grond zo’n 5 centimeter afgraven om het vervolgens te vullen met bij voorkeur kwartszand. Met kwartszand maak je een zandbed waar vervolgens het stabilisatiedoek op gelegd kan worden. Vervolgens kan op het stabilisatiedoek het kunstgras gelegd worden. Het kunstgras kan vervolgens vastgezet worden met onze kunstgrashaken die in de grond gestoken kunnen worden.

Betonnen ondergrond bij kunstgras

Beton kan ook erg goed als ondergrond dienen bij kunstgras. Kunstgras wordt regelmatig op een balkon gelegd, waarvan beton als ondergrond dient. Voordat je kunstgras op beton kan leggen, is het goed om te kijken of de waterafvoer goed is. Kunstgras loopt normaal gesproken via de gaatjes in het tuftdoek de grond in. Op beton is het zaak dat het water ook weg kan middels een regenbuis bijvoorbeeld.

Bij kunstgras op beton hoeft u geen rekening te houden met het drukverdeeldoek. Dit is normaal gesproken niet nodig, tenzij het betonoppervlak niet geheel egaal is. Kunstgras op beton kunt u vastmaken met onze kunstgraskit of middels dubbelzijdige kunstgrastape. Meer weten over kunstgras op beton? Lees hier alles over kunstgras op beton.

Kunstgras op een houten ondergrond

Kunstgras is ook eenvoudig te leggen op een houten ondergrond, bijvoorbeeld een terras. In het verleden zijn er vaak houten terrasjes aangelegd in tuinen. Een houten terras kan uitstekend dienen als ondergrond voor kunstgras. Hiervoor hoef je het hout niet te verwijderen, tenzij het hout in erg slechte staat is.

Voordat je het kunstgras gaat leggen is het nodig om het hout goed schoon te vegen. Dit zorgt voor een langere levensduur van het kunstgras. Vervolgens rol je een drukverdeeldoek uit over de houten ondergrond. Je wil namelijk voorkomen dat de spleten in het hout terugkomen in het kunstgras. Het drukverdeeldoek maak je met dubbelzijdige tape vast aan de houten vlonders.

Vervolgens is het tijd om het kunstgras uit te rollen over het drukverdeeldoek. Laat het kunstgras een paar uur liggen om even zijn plek te vinden. Wordt het kunstgras intensief gebruikt? Maak dan het kunstgras vast aan de ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld door haken in de grond te slaan, maar ook weer met dubbelzijdig tape of kit.

Kunstgras op een stenen ondergrond

Wat ook vaak voorkomt is dat er stenen of tegels in de tuin liggen die als ondergrond gebruikt worden voor kunstgras. Dit is ook geen enkel probleem. Hierbij is het net als bij hout handig om goed te kijken naar de ruimte tussen de tegels. Zitten hier grote voegen in? Vul deze dan goed op met kwartszand.

Ook moet je kijken of de stenen of tegels wel egaal liggen. Wanneer dit niet egaal ligt, zie je dit terug in het kunstgras. Het kan dus handiger zijn om de tegels of stenen in dat geval te verwijderen.

Afhankelijk van de voeg adviseren wij om een drukverdeeldoek te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras langer meegaat en het mooi blijft liggen. Nadat het drukverdeeldoek uitgerold is over de stenen en vastgemaakt is met onze dubbelzijdige tape, kan het kunstgas uitgerold worden. Het kunstgras kun je vastmaken met dubbelzijdig tape, maar ook met kunstgras kit of eventueel met haken wanneer dit in het kwartszand geplaatst kan worden.

Kunstgras bestellen?

Wil jij graag weten welk type kunstgras het beste bij je past? Wij sturen volledig vrijblijvend onze kunstgras stalen gratis naar je op!

Balkon inrichting voor de zomer

Ben jij aan het zoeken naar de ideale balkon inrichting voor komende zomer? Wil jij de lange zomerdagen heerlijk genieten op je balkon omdat je niet zeker weet of je de deur uit kan? 

3 tips voor een balkon inrichting waar je eindeloos kan zitten

Wij geven je 3 tips om jouw balkon inrichting zomerproof te maken. Hierdoor kun je tijdens de zomerdag heerlijk buiten genieten van het weer, terwijl je toch dicht bij huis bent. Daarnaast wil je tot de late uurtjes blijven zitten zodat je het vakantiegevoel in eigen huis hebt. 

Zachte ondergrond zoals kunstgras

Een zachte ondergrond op je balkon voelt erg fijn. Een houten vlonder of beton kan zorgen voor een harde ondergrond waardoor het minder fijn is om met blote voeten overheen te lopen. Kunstgras voelt zacht aan waardoor het heerlijk is om met blote voeten op te lopen. Kunstgras hoeft niet perse groen te zijn. Wij hebben 11 gekleurde kunstgrassen die erg geschikt zijn voor een gezellige balkon inrichting. Deze kunstgrassen kunnen eenvoudig op beton of tegels gelegd worden.

Je balkon inrichten met de leukste meubels

Heb jij je ondergrond uitgekozen? Dan is het tijd om te kiezen voor meubels. Vind je het heerlijk om in de zon te liggen? Kies voor een leuke loungeset. Hiermee kun je pas echt relaxen op je balkon. Je kunt je balkon ook inrichtingen op een goedkopere manier. Door bijvoorbeeld zelf meubels te maken van pallets kun je erg veel geld besparen, maar toch een gezellige plek voor jezelf creëren. 

Decoratie toevoegen om je balkon af te maken

Om de gezelligheid echt in huis te halen moet je het balkon nog even versieren. Je balkon kun je bijvoorbeeld inrichten als tuin met planten en bloemen. Het kan ook erg gezellig zijn om leuke lampjes en kaarsen op het balkon te plaatsen zodat de zomerdagen nog langer kunnen duren dan normaal. Kies de juiste kussen voor op je loungeset en je bent klaar om de zomer in te gaan.  

Bekijk hier de kunstgrassen die geschikt zijn om jouw balkon in te richten.

 

Is kunstgras brandbaar?

Is jouw kunstgras brandwerend?

Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid bij het investeren in kunstgras. Een veelvoorkomende vraag is of kunstgras al dan niet brandbaar is. Met name in de tijd dat bijvoorbeeld het vuurwerk er aan komt is dit een zeer terechte vraag. Kunstgras is 100% veilig om in jouw tuin te installeren en het is niet brandbaar. Er zijn wel andere dingen waar je rekening mee moet houden. Als kunstgras experts vertellen wij jou er graag meer over.

Kan kunstgras vlam vatten?

Kunstgras kan geen vlam vatten. Al onze kunstgrassen zijn gemaakt van hoogwaardige, niet-brandbare synthetische vezels. Dit betekent dat het niet in brand an vliegen, enkel wegsmelten. Wij hebben het kunstgras getest met zandvulling op de brandwerendheid. Zand heeft een bluseffect, waardoor vuur zich niet kan verspreiden.

Helaas kan kunstgras dus wel wegsmelten als het in contact met open vuur en andere hete objecten. Denk hierbij aan:

  • Vuurwerk
  • BBQ’s
  • Sigaretten
  • Gemotoriseerde machines, denk hierbij aan een elektrische heggenschaar

Dit soort objecten moeten vermeden worden van het kunstgras om ravages te voorkomen. Het zou zonde zijn als jouw nieuwe kunstgrasmat wegsmelt.

Advies van kunstgras experts

Je hoeft je dus geen zorgen te maken of kunstgras brandbaar is of niet. Al het kunstgras van goede kwaliteit van gerenommeerde bedrijven zal allerlei testen ondergaan om te uit te sluiten dat kunstgras vlam kan bevatten. Zorg er alleen zelf wel voor dat het kunstgras niet wordt blootgesteld aan open vuur of hete objecten.

Weggesmolten kunstgras kan echter wel eenvoudig gerepareerd worden. Door het weggesmolten kunstgras weg te snijden is het eenvoudig om er nieuw kunstgras in te leggen. Het kunstgras kan worden vastgemaakt met behulp van dubbelzijdig kunstgrastape. Hierdoor hoef je niet de gehele kunstgrasmat te vervangen. Ondanks dat je wellicht hetzelfde kunstgras weer koopt, ziet het kunstgras er qua kleur wellicht niet hetzelfde uit. Dit komt omdat kunstgras met de jaren qua kleur wat zal vervagen.

Fire proof kunstgras kopen?

Wij hebben een speciaal type kunstgras ontwikkelt dat brandwerend werkt. Het heeft dan ook een CFS-S1 certificaat wat inhoudt dat het door instanties is goedgekeurd. Dit Fireproof kunstgras kan in de tuin wordt gelegd, maar is ook een type kunstgras voor zakelijk gebruik.

Kunstgras bouwmarkten vs Kunstgras-Online

10 redenen waarom jij moet investeren in kunstgras

Er zijn veel mensen die in kunstgras investeren. Er zijn nog meer goede redenen waarom mensen dit doen. Wij hebben tien redenen op een rijtje gezet, waarna je je af gaat vragen waarom jij nog niet eerder in kunstgras hebt geïnvesteerd.  

1. Eenvoudige installatie

Het installeren van kunstgras is erg gemakkelijk en het is lang niet zo moeilijk als dat jij denkt. Het installeren duurt niet lang en als het eenmaal geïnstalleerd is heb je een fantastisch gazon dat er het gehele jaar door goed en gezond uitziet. Als je zelf liever geen kunstgras legt, neem dan even contact met ons op. Wij bieden een passende oplossing bij jouw kunstgras aankoop.

2. Kunstgras ziet er geweldig uit

Je hebt het vast wel eens gehoord: Kunstgras ziet er nep uit. Kunstgras is de afgelopen jaar zo geëvolueerd dat het er helemaal niet meer kunstmatig uit ziet. Er zijn verschillende soorten kunstgras voor verschillende soorten oppervlaktes. Het ziet er authentiek uit waardoor je gazon er erg natuurlijk uit ziet. Om dit te bewijzen, sturen wij zelfs gratis kunstgras stalen op. Zo kun je van tevoren het kunstgras zien, ruiken en voelen. Bestel de stalen hier!

3. Weinig onderhoud

Kunstgras onderhouden is vele malen eenvoudiger dan natuurgras. Het hoeft bijvoorbeeld niet gemaaid te worden, er hoeft niet gesproeid te worden en je hoeft geen chemicaliën op het gras te spuiten. Af en toe een keer bladharken, dan houdt het wel op. Met kunstgras bespaar je op de lange termijn niet alleen geld, maar het spaart ook het milieu. Dit duurzame product heeft de toekomst. Om deze reden wordt kunstgras op de camping of bij een vakantiehuis ook vaak gebruikt.

4. Geen allergie 

Heb jij of jouw huisdier in de zomer last van hooikoorts of andere allergieën? Met kunstgras hoef je je daar geen zorgen om te maken. Je kunt heerlijk met je gezin in de tuin genieten van het warme weer zonder over en weer te niezen of te hoesten.

5. Nooit meer maaien

Grasmaaien is overbodig met kunstgras, omdat dit het gehele jaar blijft zoals het is. Dat betekent dat er geen kosten zijn verbonden aan het kopen van een nieuwe grasmaaier, het repareren van de grasmaaier of de brandstof van de maaier. Je bespaart dus flink in de portemonnee en het milieu profiteert ook mee. Win-win dus.

6. Veilig voor huisdieren

Honden hebben vaak de neiging om te gaan graven in het gras. Dat is natuurlijk erg slecht voor het gazon. Met kunstgras is dat verleden tijd. Een kunstgrasgazon is robuust en duurzaam. Jouw honden kun je dus met een gerust hart op het gazon laten spelen. Hondenurine spoelt via het kunstgras langzaam de aarde in, enkel even schoonmaken met een emmer water en je hebt weer een schoon gazon. Ook hondenpoep kan eenvoudig van het kunstgras worden verwijderd. Met een schepje gooi je het hondenpoep eenvoudig op de plek waar het hoort. 

7. Kunstgras ziet er het gehele jaar door goed uit

Kunstgras ziet er in alle seizoenen goed uit, zelfs wanneer het vriest, wanneer het regent of wanneer de zon schijnt. Natuurlijke gazons krijgen snel lelijke kale plekken of worden vochtig en waterachtig en laten daardoor modderige plassen achter. Met kunstgras is het gazon het gehele jaar door lekker groen. Pluspunten voor in de lente, zomer, herfst en de winter.

8. Het gazon is geen water nodig

Een kunstgrasgazon hoef je geen water te geven. Het blijft het gehele jaar door groen. Je hoeft je dus bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het sproeiverbod in de zomer met warm weer. 

9. Kunstgras is geen voeding nodig

Kunstgras is uiteraard ook geen voeding nodig. Je hoeft geen zaadjes te planten en het verder te onderhouden. Kunstgras blijft het hele jaar door hetzelfde.

10. Geld besparen op lange termijn

Na de eerste investering bespaar je erg veel geld met kunstgras. Het verdient op de lange termijn zichzelf terug. Geen grasmaaier aanschaffen, geen sproeier meer nodig, geen hovenier meer inhuren en je bespaart ook nog eens ontzettend veel tijd doordat je er gewoonweg niet meer naar hoeft om te kijken.

Zelf geld en tijd besparen?

Na deze 10 redenen zelf ook toe aan kunstgras? Wij hebben verschillende soorten kunstgras die passen bij jouw oppervlakte.Bekijk nu welk kunstgras geschikt is voor in de tuin om geld en tijd te besparen op lange termijn. Eerst liever advies aan huis? Bestel gratis stalen!

 

6 tips voor het aanschaffen van kunstgras

Geld is niet de enige overweging als het gaat om het kiezen van kunstgras. Er zijn meerdere andere factoren waarover nagedacht moet worden voordat u een kunstgrassoort koopt dat de komende jaren in jouw tuin moet liggen. Kunstgras blijft immers een grote investering. In deze blog geven we je 6 tips voordat je kiest welk kunstgras jouw tuin gaat versieren.

Tip 1: Gebruik

Hoe vaak wordt uw nieuwe kunstgras gebruikt? Hoeveel voetstappen zullen elke dag het kunstgras betreden? Het eventueel intensieve gebruik is een belangrijke overweging voordat u een bepaald kunstgras kiest. Wanneer u kiest voor een kunstgras dat niet geschikt is voor zwaar gebruik, dan zal de investering snel verslijten.

Wanneer de kinderen graag buitenspelen en de huisdieren meerdere keren per dag lekker in de zon willen rennen, dan adviseren wij te kiezen voor een duurzame kunstgrasmat. Kunstgras Virgil is bijvoorbeeld een type kunstgras dat ideaal is voor intensief gebruik

Tip 2: Productkwaliteit

Kwaliteitskunstgras wordt gemaakt van polypropyleen, polyamide, polyethyleen garens of een mengsel van alle drie. Al onze kunstgrassen zijn gemaakt van 1 van deze materialen. Kunstgrassen van hoge kwaliteit zijn vaak standvastig in kleur en hebben goed gestikte sprietjes. Kunstgras van een hoge kwaliteit is vaak duurder in aanschaf. Echter bespaar je op de lange termijn geld omdat het langer mooi blijft en langer mee gaat. Kunstgras-Online heeft enkel kunstgrassen in haar assortiment waar zij zelf achter staan. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. 

Om er zeker van te zijn dat je kwaliteit koopt, bieden wij gratis samples aan. Omdat het om een behoorlijke investering gaat, is het terecht dat je het kunstgras eerst wil voelen. Bestel hier kunstgras stalen om het kunstgras te raken alvorens u een aankoopbeslissing neemt.

Tip 3: Poolhoogte

De verschillende soorten kunstgras hebben ook veschillende poolhoogtes. Een poolhoogte is de lengte van de spriet. Wees voorzichtig bij het kiezen van kunstgras met een hoge poolhoogte. In het begin heeft het een luxueuze uitstraling. Na verloop van tijd zullen de sprieten echte voorover buigen, waardoor jouw tuin er snel plat uitziet. Om dit weer recht te krijgen, moet je met een bezem over het kunstgras vegen. 

Tip 4: Gewicht en dichtheid

Hoe hoger de kwaliteit van het kunstgras, hoe meer het kunstgras weegt. Voor het plaatsen van het kunstgras zal dit geen rol spelen. Bij het plaatsen van kunstgras op hoogte, bijvoorbeeld een dakterras, is het verstandig om de dragende werking van de structuur te controleren. 

Ook de dichtheid van het kunstgras speelt een rol bij de prijs. Een kunstgras met een hogere dichtheid is over het algemeen duurzamer, maar ook duurder. Hoe meer steken, hoe dichter het kunstgras. 

Tip 5 : Kleur

Kleur is een belangrijke factor voor het kiezen van kunstgras. Het is erg verleidelijk om te kiezen voor een type kunstgras dat enkel groen is. Wees daar voorzichtig mee. Eenmaal gelegd zal je van een koude kermis thuis komen. Knalgroene kunstgrassen zijn vaak goedkoop en op de lange termijn is de kans groot op duurzaamheidsproblemen. 

Wij hebben kunstgrassen in allerlei verschillende kleuren. Voorbeelden zijn olijfgroen, donkergroen en bruine tinten. Een combinatie hiervan zal resulteren in een natuurlijke uitstraling. Hierdoor zal jouw tuin een natuurlijke look krijgen.

Tip 6: Onderhoud

Er is een eenvoudige vuistregel wat betreft het onderhoud. Hoe duurder het kunstgras, hoe minder onderhoud. Dit is belangrijk om te onthouden bij het maken van een keuze. Andere factoren zijn ook het overwegen waard. Is er bijvoorbeeld een grote mogelijkheid dat er veel vuil op het kunstgras valt? Doordat er bijvoorbeeld bomen rondom jouw tuin staan? Dan moeten die items allereerst verwijderd worden, maar moet het kunstgras ook duurzaam genoeg zijn om daar mee om te kunnen gaan.

Maak een duurzame keuze bij Kunstgras-Online

Al deze tips kunnen jouw keuze voor een bepaald type kunstgras beïnvloeden. Onze experts zijn er om jou te helpen bij de keuze. Het kiezen van een bepaald type kunstgras is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Door alle overwegingen, verschillende types, prijsklassen, kan het enorm lastig zijn om een keuze voor kunstgras te maken. Neem contact op met Kunstgras-online om dit bespreekbaar te maken. Onze experts helpen je graag verder. 

Wij snappen uiteraard dat je het kunstgras ook eerst wil voelen voordat je het aanschaft. Wij bieden gratis de mogelijkheid om een stalen pakket aan te vragen. Dit zijn stalen van A4 formaat. Deze stalen helpen u bij het maken van het vinden van een oplossing voor jouw tuin. Vraag hier een stalen pakket aan!

 

Is een drukverdeeldoek verplicht onder kunstgras?