Hoe kun je kunstgras vastmaken?

Hoe kun je kunstgras vastmaken?

Kunstgras kun je vastmaken via verschillende manieren. In deze blog gaan wij alle manieren uitleggen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken hoe u het kunstgras kunt bevestigen. Met het vastmaken van kunstgras wilt u natuurlijk voorkomen dat het kunstgras onder uw voeten wegglijdt. Daarnaast blijft het kunstgras simpelweg strak liggen waardoor het langer meegaat.

Kunstgras vastmaken met behulp van kunstgrashaken

De meest voorkomende manier van het vastzetten van kunstgras is met behulp van kunstgrashaken. Kunstgrashaken plaatst u langs de omtrek van het kunstgras de grond in. Dit doet u nadat het kunstgras op de juiste plek ligt. Onze experts adviseren om een kunstgrashaak om de 100 centimeter in de grond te plaatsen. Onze haken zijn zowel kind- als diervriendelijk en verdwijnt onder de spriet de grond in. 

Kunstgras bevestigen met dubbelzijdig kleefband

Kunstgras bevestigen met dubbelzijdig kleefband is een ander veel gebruikte manier. Het komt vaak voor dat kunstgras op een balkon of op tegels wordt geplaatst. Dan wordt het lastig om kunstgrashaken in de grond te slaan. U kunt het kunstgras dan vastzetten met dubbelzijdig kleefband. Het dubbelzijdige kleefband plaatst u rondom de omtrek. Het kleefband gebruikt u ook wanneer u twee verschillende rollen aan elkaar moet bevestigen. In dat geval komt het kleefband onder de naad te liggen.

Kunstgras vastzetten door middel van kiezelzand

Een andere, maar in onze ogen minder mooie manier van het bevestigen van kunstgras is door zand er op te strooien. Door zand over het kunstgras te strooien wordt het kunstgras bevestigd door het gewicht. Het gewicht behoudt het kunstgras dan op de juiste plek. Wanneer u kiest voor deze manier van bevestigen adviseren onze experts om 5 tot 10 kg kiezelzand per vierkante meter te strooien. Het is daarbij belangrijk dat u het kunstgras na het strooien goed op borstelt om het zand te verdelen.

Kunstgras vastmaken met kit

Het kunstgras van kunstgras-online kunt u ook vastmaken met onze kunstgraskit. U kiest voor kunstgras kit om te voorkomen dat uw kunstgras verschuift of zelf krimpt. Kunstgaas kit is geschikt om het kunstgras vast te lijmen op daken, trappen, stenen, beton, vlonders en zelfs asfalt. Met 1 tube kunstgras lijm kit u ongeveer 8 tot 10 meter vast. Het is belangrijk om het kunstgras helemaal rondom te kitten. Af en toe een klein stukje vrijlaten helpt de kit goed te drogen en uit te harden. U kit dan als het ware in strookjes van een meter en laat vervolgens 5 cm vrij.

Welk kunstgras is makkelijk te bevestigen?

Alle soorten van kunstgras-online.nl zijn te bevestigen middels bovengenoemde accessoires. Zowel onze kunstgrassen voor in de tuin als al onze kunstgras restanten. Wilt u het kunstgras bestellen, maar is het nog niet helemaal duidelijk hoe u het vast kunt maken. Neem dan contact op met 1 van onze experts.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *