Kunstgras instrooien met zand

Moet je kunstgras instrooien met zand?

Kunstgras instrooien met zand, is dat noodzakelijk of niet? Het is een van de meest gestelde vragen en dat is logisch. Het kopen van kunstgras is vaak een flinke investering waarbij je graag wilt dat je er op de juiste manier mee om gaat. Daarom beantwoorden wij deze vraag graag in deze blog.

Kunstgras instrooien met zand is niet noodzakelijk

Kunstgras instrooien met zand is niet noodzakelijk. Door de allernieuwste technieken waarmee het kunstgras gemaakt wordt zijn de vezels van het kunstgras al erg stevig. De levensduur van kunstgras wordt al steeds langer. Daarnaast zijn er ontzettend veel manieren om het kunstgras goed te bevestigen aan de ondergrond. Voorheen adviseerden onze experts altijd het kunstgras in te strooien met 5 tot 10 kg per m2. Doordat Kunstgras-Online altijd up to date blijft met de nieuwste kunstgrassen, achten wij dit niet meer noodzakelijk.

Waarom wordt kunstgras ingestrooid met zand?

Kunstgras wordt ingestrooid met zand om de levensduur van het kunstgras te verlengen. Het zand valt namelijk tussen de spriet verstevigt de spriet waardoor de vezels omhoog blijven staan. Het verlengt dus de levensduur van de grasspriet van het kunstgras. Daarnaast verzwaard zand het kunstgras zodat er minder snel kreukels of vouwen ontstaan en dat het goed op de juiste plek blijft liggen. Het instrooien van kunstgras met zand zorgt er ook voor een brandwerende functie.

Wat voor zand wordt gebruikt om het kunstgras in te strooien?

Niet elk zand kan worden gebruikt als instrooi zand in het kunstgras. Besluit je om toch kunstgras in te strooien? Let dan op waarmee je dit doet. Instrooizand voor kunstgras moet erg fijn zijn, anders kan het het kunstgras beschadigen. Zorg er door voor dat je bijvoorbeeld silica zand gebruikt. Doordat dit een kleine ronde korrel is beschadigd dit het kunstgras niet. Bij onze accessoires vind je het juiste instrooizand voor kunstgras.

Benieuwd welke kunstgrassen met de nieuwste technieken wij in ons assortiment hebben? Wij leveren kunstgras voor in de tuin binnen 2 werkdagen op jouw adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *