10 redenen waarom jij moet investeren in kunstgras

Er zijn veel mensen die in kunstgras investeren. Er zijn nog meer goede redenen waarom mensen dit doen. Wij hebben tien redenen op een rijtje gezet, waarna je je af gaat vragen waarom jij nog niet eerder in kunstgras hebt geïnvesteerd.  

1. Eenvoudige installatie

Het installeren van kunstgras is erg gemakkelijk en het is lang niet zo moeilijk als dat jij denkt. Het installeren duurt niet lang en als het eenmaal geïnstalleerd is heb je een fantastisch gazon dat er het gehele jaar door goed en gezond uitziet. Als je zelf liever geen kunstgras legt, neem dan even contact met ons op. Wij bieden een passende oplossing bij jouw kunstgras aankoop.

2. Kunstgras ziet er geweldig uit

Je hebt het vast wel eens gehoord: Kunstgras ziet er nep uit. Kunstgras is de afgelopen jaar zo geëvolueerd dat het er helemaal niet meer kunstmatig uit ziet. Er zijn verschillende soorten kunstgras voor verschillende soorten oppervlaktes. Het ziet er authentiek uit waardoor je gazon er erg natuurlijk uit ziet. Om dit te bewijzen, sturen wij zelfs gratis kunstgras stalen op. Zo kun je van tevoren het kunstgras zien, ruiken en voelen. Bestel de stalen hier!

3. Weinig onderhoud

Kunstgras onderhouden is vele malen eenvoudiger dan natuurgras. Het hoeft bijvoorbeeld niet gemaaid te worden, er hoeft niet gesproeid te worden en je hoeft geen chemicaliën op het gras te spuiten. Af en toe een keer bladharken, dan houdt het wel op. Met kunstgras bespaar je op de lange termijn niet alleen geld, maar het spaart ook het milieu. Dit duurzame product heeft de toekomst. Om deze reden wordt kunstgras op de camping of bij een vakantiehuis ook vaak gebruikt.

4. Geen allergie 

Heb jij of jouw huisdier in de zomer last van hooikoorts of andere allergieën? Met kunstgras hoef je je daar geen zorgen om te maken. Je kunt heerlijk met je gezin in de tuin genieten van het warme weer zonder over en weer te niezen of te hoesten.

5. Nooit meer maaien

Grasmaaien is overbodig met kunstgras, omdat dit het gehele jaar blijft zoals het is. Dat betekent dat er geen kosten zijn verbonden aan het kopen van een nieuwe grasmaaier, het repareren van de grasmaaier of de brandstof van de maaier. Je bespaart dus flink in de portemonnee en het milieu profiteert ook mee. Win-win dus.

6. Veilig voor huisdieren

Honden hebben vaak de neiging om te gaan graven in het gras. Dat is natuurlijk erg slecht voor het gazon. Met kunstgras is dat verleden tijd. Een kunstgrasgazon is robuust en duurzaam. Jouw honden kun je dus met een gerust hart op het gazon laten spelen. Hondenurine spoelt via het kunstgras langzaam de aarde in, enkel even schoonmaken met een emmer water en je hebt weer een schoon gazon. Ook hondenpoep kan eenvoudig van het kunstgras worden verwijderd. Met een schepje gooi je het hondenpoep eenvoudig op de plek waar het hoort. 

7. Kunstgras ziet er het gehele jaar door goed uit

Kunstgras ziet er in alle seizoenen goed uit, zelfs wanneer het vriest, wanneer het regent of wanneer de zon schijnt. Natuurlijke gazons krijgen snel lelijke kale plekken of worden vochtig en waterachtig en laten daardoor modderige plassen achter. Met kunstgras is het gazon het gehele jaar door lekker groen. Pluspunten voor in de lente, zomer, herfst en de winter.

8. Het gazon is geen water nodig

Een kunstgrasgazon hoef je geen water te geven. Het blijft het gehele jaar door groen. Je hoeft je dus bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het sproeiverbod in de zomer met warm weer. 

9. Kunstgras is geen voeding nodig

Kunstgras is uiteraard ook geen voeding nodig. Je hoeft geen zaadjes te planten en het verder te onderhouden. Kunstgras blijft het hele jaar door hetzelfde.

10. Geld besparen op lange termijn

Na de eerste investering bespaar je erg veel geld met kunstgras. Het verdient op de lange termijn zichzelf terug. Geen grasmaaier aanschaffen, geen sproeier meer nodig, geen hovenier meer inhuren en je bespaart ook nog eens ontzettend veel tijd doordat je er gewoonweg niet meer naar hoeft om te kijken.

Zelf geld en tijd besparen?

Na deze 10 redenen zelf ook toe aan kunstgras? Wij hebben verschillende soorten kunstgras die passen bij jouw oppervlakte.Bekijk nu welk kunstgras geschikt is voor in de tuin om geld en tijd te besparen op lange termijn. Eerst liever advies aan huis? Bestel gratis stalen!

 

1 antwoord
  1. Tuinman
    Tuinman zegt:

    Als bijna iedere club op kunstgras speelt, dan is het voordeel juist aan onze kant. NAC moet nooit overstappen op kunstgras. Dat is mi om allerlei redenen, maar er is inmiddels ook een sportief voordeel. Laat die andere clubs maar op plastic spelen. Moeten ze zelf weten. Als ze dan een keer in ons stadion spelen stuitert de bal anders en is het veld `vies`. In de Juup league zou je inmiddels het spelen op echt gras `competitievervalsing` kunnen noemen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *