Is kunstgras goed voor het milieu?

In 2018 was het in Nederland een groot item. Is kunstgras daadwerkelijk gevaarlijk voor je gezondheid? Hoe zit het met het milieu in combinatie met kunstgras? In deze blog gaan wij er dieper op in waarom kunstgras van kunstgras-online niet gevaarlijk is en dat het juist een positief effect heeft op het milieu.

Rubberen korrels

Kunstgras wordt de laatste jaren in twijfel getrokken door de mogelijke gevaren die er bij komen kijken. Doordat er op kunstgrasvelden gestrooid wordt met rubberen korrels, twijfelt men aan de mogelijke gevolgen voor je gezondheid. Sommige rubberen korrels zouden zelfs kankerverwekkend zijn. De kunstgrassen van kunstgras-online.nl zijn enkel kunstgrassen zonder rubberen korrels. Je hoeft je bij ons dus geen enkele zorgen te maken over de gevaren van de rubberen korrels. 

Milieuvriendelijkheid kunstgras

Bij het produceren van kunstgras worden er, net als bij het kweken van graszaad, grondstoffen en energie verbruikt. Ook voor de waterafvoer is er nauwelijks nog verschil in natuurgras of kunstgras. Door de gaatjes aan de onderkant, leent kunstgras zich nog steeds uitstekend voor het afvoeren van water. Puntje van kritiek van kunstgras ten opzichte van natuurgras is dat dieren zoals mollen zich niet kunnen nestelen. Voordeel daarvan is natuurlijk dat je geen molshopen in je tuin meer hebt.

Milieuvriendelijk in onderhoud

Vooral in het onderhoud wordt er verschil gemaakt in natuurgras en kunstgras op het gebied van milieu. Doordat je natuurgras bijvoorbeeld moet maaien, moet sproeien en onkruid moet verwijderen is het minder goed voor het milieu als kunstgras. Voor maaien gebruik je bijvoorbeeld stroom of benzine waardoor er afval ontstaat dat erg lastig te composteren is. Daardoor komen er veel broeikasgassen vrij zoals methaan en lachgas. Door de bestrijding van het onkruid komen er chemicaliën vrij, die schadelijk zijn voor de natuur en grondwater.

Jouw tuin milieuvriendelijker?

Wil jij een tuin waarbij er geen water meer hoeft te verspillen? Wil jij afscheid nemen van de chemische verdelgingsmiddelen en zorgen voor een beter klimaat? Bekijk dan nu onze milieuvriendelijke soorten kunstgras in onze webshop!