Waterdoorlatendheid van Kunstgras bij Kunstgras-online
Kunstgras van Kunstgras-online is niet alleen een onderhoudsarme oplossing voor een altijd groene tuin, maar blinkt ook uit in waterdoorlatendheid. Dankzij de kleine gaatjes in het tuftdoek (de backing van het kunstgras) kan het water eenvoudig wegstromen. Het kunstgras laat maar liefst 60 liter water per m² per minuut door. Hierdoor blijven er geen plassen op het oppervlak staan, wat ideaal is voor zowel tuinen als sportvelden. Een goede waterafvoer is echter niet alleen afhankelijk van het kunstgras zelf, maar ook van de ondergrond.
Kunstgras op beton: Waterdoorlatend of niet?
Bij het leggen van kunstgras op een betonnen ondergrond, zoals een terras of oprit, moet er extra aandacht worden besteed aan de waterafvoer. Beton is van nature niet waterdoorlatend, wat kan leiden tot waterophoping onder het kunstgras. Om dit te voorkomen, zijn er twee veelgebruikte oplossingen:
1) Gaatjes boren in het beton: Hierdoor kan water dat door het kunstgras sijpelt, weglopen.
2) Gebruik van drainagematten: Deze matten worden onder het kunstgras gelegd en zorgen voor een betere afvoer van het water, zelfs op niet-waterdoorlatende ondergronden zoals beton.
Waterafvoer in de tuin: Kunstgras op een doorlatende ondergrond
Als kunstgras in de tuin wordt gelegd, is het belangrijk dat de ondergrond voldoende waterdoorlatend is. Hiervoor raden de experts van Kunstgras-online aan om een laag van ongeveer 5 cm vulzand aan te brengen. Vulzand, dat zeer goed waterdoorlatend is, voorkomt dat er water op of onder het kunstgras blijft staan. Dit helpt niet alleen om plassen te vermijden, maar voorkomt ook schade aan het kunstgras door langdurige waterophoping.
Voorkomen van waterophoping en schade
Het correct aanleggen van kunstgras met de juiste waterafvoer voorkomt problemen zoals plassen en mogelijke beschadigingen aan het kunstgras. Vooral in tuinen, waar water langer kan blijven staan, is het gebruik van vulzand cruciaal. Een goed afvoersysteem, zowel op beton als in de tuin, verlengt de levensduur van het kunstgras en zorgt voor een blijvend groene uitstraling, zonder het risico van verzakkingen of slijtage door water.
Kunstgras is dus een slimme keuze, mits je rekening houdt met de waterafvoer en de juiste ondergrond. Of je nu kunstgras in de tuin, op beton of op een andere ondergrond legt, met de juiste maatregelen blijft het mooi en functioneel, zelfs bij zware regenval.