Kunstgras op Stabilisé plaatsen

Kunstgras op Stabilisé

Een veel voorkomende vraag is of kunstgras goed op stabilisé geplaatst kan worden. Met name in België is stabilisé een populaire ondergrond om kunstgras op te plaatsen. Vandaag gaan we hier dieper op in waar je op moet letten.

Wat is stabilisé?

Stabilisé is een ondergrond gemaakt van een mengsel tussen zand, cement en water. Het is een stevig fundament voor bijvoorbeeld kunstgras dat goed waterdoorlatend blijft. Stabilisé bestaat grotendeels uit zand. Per kubieke meter zand wordt zo’n 150 kilo cement toegevoegd. Wanneer er teveel cement wordt toegevoegd wordt de stabilisé minder waterdoorlatend. Stabilisé zie je ook vaak als opvulmiddel rondom zwembaden.

Kunstgras op stabilisé 

Zodra de stabilisé gereed is kan het kunstgras geplaatst worden. Het is belangrijk dat de stabilisé goed schoon is. Er mogen geen vuilresten meer liggen. Een drukverdeeldoek leggen op stabilisé is niet persé nodig. Dit komt omdat de ondergrond al erg stabiel is. Toch kan het geen kwaad om toch een drukverdeeldoek te leggen. Dit voorkomt namelijk dat er onkruid door het kunstgras heen gaat groeien.

Heeft u een breder stuk dan 4 meter? Dan bent u ook zelfklevend lijmband nodig. Kunstgras wordt altijd geleverd in een breedte van 2 of 4 meter. Met het zelfklevende lijmband kunt u de verschillende kunstgrasrollen aan elkaar bevestigen. 

Kunstgras op stabilisé bevestigen

Er zijn meerdere manieren om het kunstgras op stabilisé te bevestigen. Doordat de ondergrond inmiddels hard is, lukt het niet meer om dit te doen met onze kunstgrashaken. Wij adviseren het kunstgras te bevestigen met onze kunstgraskit. Een andere goede mogelijkheid is om te werken met een houten afrastering. Zo blijft het kunstgras goed op haar plek liggen en kun je het eventueel vastschroeven. 

Kunstgras voor op stabilisé kopen?

Wil je kunstgras voor op stabilisé kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al ons kunstgras voor in de tuin zijn ook geschikt om op stabilisé te leggen. Heb je hier vragen over of ben je advies nodig? Neem dan even contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *