Is kunstgras geschikt voor honden?

Is kunstgras geschikt voor honden?

Er wordt vaak getwijfeld of kunstgras een juiste oplossing is wanneer je in het bezit bent van een hond. Die twijfel is niet nodig. Kunstgras is uitermate geschikt voor honden om op te liggen, te spelen of op te rollen. Een veelvoorkomend probleem met natuurgras en honden is dat een hond in het gras gaat graven, waardoor er kuilen in het gras ontstaan. Met ons bijna onderhoudsvrije kunstgras hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. 

Spelen op kunstgras

Niet alleen jouw hond geniet als hij/zij lekker op het gras ligt te rollebollen. Ook jij zult daar extra van gaan genieten! Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat jouw hond nadat hij lekker heeft lopen rennen en vliegen op het gras helemaal besmeurd binnenkwam? Dat alles onder de modder zat omdat de hond lekker aan het rollen was in het vieze gras? Op het kunstgras zal de hond zich snel thuis voelen en blijft hij/zij lekker schoon, waardoor het binnen ook lekker schoon blijft.

Honden urine op het kunstgras

Wanneer jouw hond gewend is om op het kunstgras te urineren, dan is dat geen probleem. Doordat het kunstgras is voorzien van gaatjes aan de onderkant, spoelt de urine door het kunstgras heen de grond in. Kwalitatief goed kunstgras zal ook niet gaan verkleuren hierdoor. Wel raden wij aan om nadat de hond op het kunstgras zijn of haar behoefte heeft gedaan even na te spoelen met water en eventueel met een sopje. Zo weet je zeker dat het kunstgras weer schoon is voordat je er zelf op gaat liggen.

Honden ontlasting op het kunstgras

Heeft jouw hond de grote behoefte op het kunstgras gelegd? Dat is ook geen enkel probleem. De ontlasting is eenvoudig met een schepje of plastic zakje van het grastapijt te verwijderen. Wel raden wij aan om het kunstgras daarna schoon te maken met een sopje, zodat het grastapijt er weer fris en fruitig uit ziet.

Jouw hond laten genieten van kunstgras?

Is het tijd om jouw hond lekker te laten spelen op het kunstgras? Ga dan nu naar onze productpagina om te kijken welke soorten kunstgras geschikt zijn voor jouw tuin, balkon of terras! Liever eerst het kunstgras voelen alvorens jij het koopt? Vraag hier gratis stalen aan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *