Kunstgras op beton

Kunstgras op beton

Als het gaat om kunstgras kunnen er verschillende vragen optrommelen. Bijvoorbeeld: Kan kunstgras op beton worden gelegd? Wat zijn de voordelen van kunstgras? Hoewel ze allemaal gemakkelijk beantwoord kunnen worden, kan het vaak moeilijk zijn om alle antwoorden op 1 juiste plek te vinden.

Kunstgras op beton leggen

Kunstgras op beton leggen is niet moeilijker dan op een ander oppervlak. Er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Er zijn een aantal extra stappen te nemen om ervoor te zorgen dat het leggen in 1 keer goed gaat. Anders gaat dit ten koste van de kunstgrasmat. Normaal gesproken moet al het gras, onkruid en vegetatie verwijderd worden voordat het kunstgras gelegd kan worden. Voor beton is dit niet perse nodig, omdat het kunstgras hier gewoon bovenop gelegd kan worden. Kunstgras is dan ook ideaal om op een balkon te leggen. 

Waterafvoer beton

Voordat u het kunstgras op beton legt, moet u eerst controleren of het water op het beton goed afgevoerd wordt. Dit is belangrijk zodat het water op het kunstgras ook afgevoerd moet worden. Door de gaatjes in het tuftdoek, loop water vanuit het kunstgras normaal gesproken de grond in. Als er op de betonnen vloer geen geschikte afvoer is, blijft het water op het kunstgras liggen en ontstaat er schade. Een oplossing kan zijn om kleine gaatjes in het beton te boren en deze te vullen met erwtengrind. Zo kan het water worden opgenomen en uiteindelijk ontsnappen.

Is het beton een glad oppervlak?

Ook moet u controleren of het beton een glad oppervlak heeft. Dit omdat losse stenen het kunstgras kan beschadigen. Om dit te voorkomen is het het beste om het beton schoon te borstelen en eventueel vuil op het beton te verwijderen. Als er vervolgens nog een paar hobbels zijn, is het misschien beter om een onderlaag te gebruiken die tussen het beton en het kunstgras zit.

Kunstgras op oneffen beton

Een veelgestelde vraag is ook of kunstgras op oneffen beton gelegd kan worden. Dit kan worden gedaan middels exact hetzelfde proces als met normaal beton. Wel moet u extra opletten dat er geen stenen of bultjes op het beton liggen die scheuren in het kunstgras kunnen maken. Hierna is het proces hetzelfde als wanneer u kunstgras bovenop de grond zou leggen.

Kunstgras bevestigen op beton

Kunstgras is eenvoudig te bevestigen op beton. De meestvoorkomende manier van bevestigen is het gebruik van ons kunstgraskit. Door het kunstgras rondom de omtrek vast te kitten aan het beton blijft het kunstgras goed vastplakken aan het beton. Zo gaat uw kunstgrasmat jaren mee. Een andere manier om het kunstgras vast te maken is het vastplakken met dubbelzijdig kunstgrastape. Ook dit plakt u rondom de omtrek. Ons kunstgrastape is extra sterk en weersbestendig.

Voordelen van kunstgras op beton leggen

Nu u weet dat kunstgras overal gelegd kan worden, bent u vast ook benieuwd naar de voordelen van kunstgras. Zoals te verwachten, zijn er ontzettend veel redenen om kunstgras in uw tuin te leggen.

Ten eerste is kunstgras gemakkelijk te onderhouden omdat grasmaaiers verleden tijd zijn. Dit zal u uiteindelijk ook een hoop tijd besparen. Bovendien is het niet nodig om chemicaliën te gebruiken om het gras te laten groeien of de kleur te laten beïnvloeden. Daarnaast is ook een onkruidverdelger niet meer nodig. Onkruid is met kunstgras namelijk ook verleden tijd.

Kunstgras is veilig

Kunstgras is niet alleen erg gemakkelijk in onderhoud, het is ook veilig. Het is bijvoorbeeld niet nodig om chemicaliën op het gras te gebruiken. Hierdoor kunnen kinderen en dieren van de tuin genieten zonder dat ze gevaar lopen. Daarnaast ontstaat er geen modder op het kunstgras, waardoor je schoon blijft. Geen modderige voetstappen of schoenen meer in huis dus! Ook is het mogelijk om een extra zachte onderlaag toe te voegen, zodat wanneer kinderen vallen dit geen pijn doet. Zo blijven er vele tranen bespaard.

Kunstgras is geld besparend

Kunstgras is een duurzaam product en is daardoor op lange termijn een goede investering. Chemicaliën, sproeiers of een grasmaaier zijn niet meer nodig. De enige echte kosten is het kunstgras zelf. Op lange termijn kan het bespaarde geld ergens anders aan besteedt worden. Dit waarschijnlijk een van de grootste voordelen. Tuinen kunnen vrij duur zijn, waardoor het verstandig is om een keuze te maken voor de lange termijn.

Altijd een groene mat

Het laatste voordeel wat voor onze klanten ook erg belangrijk is, is dat het kunstgras lang mee gaat en het gehele jaar door groen blijft. Dit is de grootste reden waarom kunstgras zo populair is. In plaats van uit het raam neer te kijken op een droog of modderig gazon, kijkt u het gehele jaar uit op een verzorgde groene tuin, dat nog vele jaren meegaat.

Waarom zou u kunstgras op beton leggen?

Na het lezen van deze blog, moet deze vraag al zijn beantwoord. Voor diegene die nog steeds niet overtuigd zijn, hebben wij hier nog op een rijtje gezegd waarom kunstgras op beton een goed idee is:

  • Het is eenvoudig te leggen
  • Het bespaart op lange termijn geld en tijd
  • Het vereist zeer weinig onderhoud
  • Het ziet er goed uit
  • Het is duurzaam en veelzijdig
  • Het is veilig voor zowel kinderen als huisdieren
  • Het wordt nooit modderig
  • Het is altijd groen

Kunstgras voor op beton kopen?

Wij hebben vele verschillende soorten kunstgras in verschillende kleuren die passen bij uw ondergrond. Bekijk nu onze kunstgrassen die geschikt zijn voor op beton bijvoorbeeld op uw terras.

Het groene kunstgras dat wij aanraden voor op beton is Kunstgras Memphis. Dit is een hoogpolig type kunstgras die erg fijn aanvoelt. Door de hoge vezelhoogte zult u het beton niet door het kunstgras heen voelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *