Wat kost kunstgras?

Wat kost kunstgras eigenlijk? De belangrijkste factor van de prijs van kunstgras is het materiaal waarvan het gemaakt is. De prijs wordt eigenlijk opgebouwd vanuit de volgende factoren:

  • De lengte en kwaliteit van de grasspriet
  • Het aantal steken, of terwijl de dichtheid van de mat
  • De look van het gras. Hoe realistisch ziet het eruit?

De kosten per m2 kunstgras kunnen dus erg uiteenlopen. Kunstgras-Online probeert altijd de best mogelijke prijs te realiseren. Dit doen wij door ons kunstgras in grote getallen te fabriceren en aan te kopen. Door een nauwe samenwerking met onze fabrikant kunnen wij kunstgras aanbieden voor de allerlaagste prijs. Die garantie kunnen wij je geven. Naast de lage prijs staan wij garant voor A-kwaliteit. Doordat al onze kunstgrassen in Nederland geproduceerd worden, kunnen wij garanderen dat wij voldoen aan alle eisen en richtlijnen.

Hoe efficiënter hoe goedkoper het kunstgras

Het kopen van kunstgras gaat altijd in rollen. Een kunstgras rol heeft altijd een breedte van 2 of 4 meter. Het leggen van een recht stuk kunstgras is dus logischerwijs goedkoper dan het leggen van kunstgras met bochten en schuine randen. Dit komt omdat er bij bochten en schuine randen meer in het kunstgras gesneden moet worden, waardoor er meer restafval ontstaat. Door efficiënt met het restafval om te gaan kun je het op een andere plek opnieuw gebruiken. Door middel van zelfklevend lijmband is het mogelijk om het restafval alsnog aan het overige kunstgras vast te plakken. Zo hou je de kostprijs per vierkante meter kunstgras laag. Denk er hierbij aan dat je niet kunt draaien met kunstgras. Kunstgras heeft altijd een bepaalde vleug, waardoor het maar op 1 manier aansluit.